De dynamiek van de afdeling Afterpress

‘Het is echt een mooi vak’

GOUDRIAAN * Rillen, stansen, pregen, vouwen, hechten, boren, vergaren. Op de afdeling Afterpress bij drukkerij De Groot – grootsgedrukt.nl - gebeurt te veel om op te noemen. Want als het papier in de meest schitterende kleuren van de drukpersen glijdt, begint nog een belangrijke fase: de afwerking van het drukwerk.

Cornelis Riemens loopt met een glimlach door de drukkerij. Hij werkt fulltime op de afdeling Afterpress. “Ik ben nabewerker, in gewoon Nederlands”, lacht Cornelis. Bij hoge kwaliteit drukwerk wordt ook een fantastische kwaliteit afwerking verwacht. En daar zorgt Cornelis, samen met zijn collega’s, voor. “Ik ben al 35 jaar bezig met dit vak. Helaas bestaat er nu geen opleiding meer voor. Na de middelbare school heb ik mijn opleiding gevolgd bij de Staatdrukkerij. Daar leerde je vooral heel veel theorie. Wat gebeurt er precies in een vouwmachine? En hoe gaat het snijden in zijn werk? Op wat voor papier is er gedrukt, wat voor bedrukking is er gebruikt? Allemaal dingen waar je rekening mee moet houden. Er is zoveel van invloed op het uiteindelijke resultaat.”

Cornelis vervolgt: “Dat kun je natuurlijk nu allemaal op de werkvloer leren, maar het is dan wel van belang dat je leergierig bent. Als je als leek hier binnenstapt, is het wel handig dat je initiatief toont en dingen vraagt: waarom doen we dit zo en waarom gebeurt dat? Zelf ergens op afstappen is een grote plus voor het leren van dit vak. Je moet ook wel van aanpakken weten en niet bang zijn voor vuile handen.”

 

Cornelis loopt een zogenaamde tweeploegendienst; hij vindt het ideaal. Cornelis: “Ik heb nog even ergens anders gewerkt. Maar dit bevalt me veel beter. We hebben het onderling ook gewoon leuk met elkaar. Het is echt een mooi vak; hard werken, het is een dynamische toko. Je doet af en toe ook een stapje extra, bijvoorbeeld bij het maken van een boek. Maar als er dan weer iets moois verschijnt, ben ik wel trots.” 

Wat doet een medewerker Afterpress?

Wij zijn op zoek naar versterking van ons Afterpressteam. Zij zorgen in ploegendiensten dat het drukwerk netjes afgewerkt wordt voordat het naar de klant gaat. Als medewerker Afterpress zorg jij dat het drukwerk een mooie afwerking krijgt. Je snijdt met de snijmachine honderden posters tegelijk netjes uit het grote vel. Of je bedient de vouwmachine om de gedrukte flyers te vouwen. Jij maakt het drukwerk écht af.

 

Heb jij alles in huis om onze nieuwe medewerker Afterpress te worden?

  • Je weet van aanpakken
  • Je bent leergierig
  • Je wordt blij van werken in een modern machinepark
  • Je hebt aantoonbare werkervaring of interesse om het mooie vak te leren

 Meer weten over de functie? In de video bovenaan vertelt Joey jou meer over zijn werk en leertraject bij De Groot. Voor vragen kun je Vincent Brouwer, manager productie, bellen op: 0183 – 583 354.

 

Nieuwe Koenig & Bauer 8 kleuren drukpers
Er gebeurt iets groots in onze drukkerij in Goudriaan. Deze week komen de eerste onderdelen van de allernieuwste aanwinst aan: een 8 kleuren Koenig & Bauer drukpers. De eerste 3 vo
lees verder
Uitbreiding van onze drukkerij 2022
De drukkerij van De Groot breidt uit met 1900 m2! ‘In de nieuwe productiehal wordt het hele logistieke proces nog beter ingeregeld. Een order komt vooraan binnen en komt achteraa
lees verder
CO2-compensatie
Het milieu is altijd belangrijk voor De Groot – grootsgedrukt.nl geweest. Wij willen graag onze mooie polder, Nederland en de wereld behouden. Drukwerk vraagt veel van het milieu
lees verder