Drukgereed document aanleveren.

Een reële en werkelijke weergave van het door u opgemaakte document, wie wil dat nu niet? Nadat u tevreden bent met het ontwerp en de opmaak afgerond heeft, kan het document naar de drukker voor publicatie. Of het gaat om een flyer, visitekaartje, brochure of een boek, het is belangrijk dat alles volledig wordt verwerkt, zoals u dat heeft gezien op uw beeldscherm.

PDF-formaat.

Binnen de grafische industrie is de afspraak dat het uitwisselen van documenten gebeurt in PDF-formaat, hetgeen staat voor Portable Document Format. Dat is voor een vormgever die werkt met InDesign geen enkel probleem, vanwege de exportfunctie naar PDF. PDF is niet uitsluitend ontwikkeld voor de grafische industrie, als medium voor het uitwisselen van documenten, ook zijn nieuwe toepassingen; zoals video, 3D animaties, geluid en interactieve toepassingen geïntegreerd.

Eisen PDF.

Bij het exporteren dient u gebruik te maken van de PDF-export settings, die we in een uitgebreid document beschikbaar stellen. In deze aanleverspecificaties wordt uitgelegd wat er binnen Adobe InDesign standaard beschikbaar is. Ook wordt beschreven welke profielen en specifieke “job-options” geladen dienen te worden. Daarnaast wordt het exporteren naar een drukgereed bestand volgens de internationale standaard uitgelegd. 

Kleurmanagement.

Om maximaal gebruik te maken van de kleurkracht en detaillering van beelden moet uw kleurmanagement correct ingesteld worden en dient u voor een optimaal resultaat ook rekening te houden met het aan het betreffende papiersoort gerelateerde ICC-profiel. Het effect van correct instellen wordt veelal onderschat, wat uiteindelijk tot teleurstellende of verbluffende resultaten kan leiden. Dit onderdeel staat ook duidelijk beschreven in de aanleverspecificaties. We gaan in op de verschillende ICC-profielen die altijd gerelateerd zijn aan een bepaalde druktechniek in relatie tot het papier waarop uw opdracht gedrukt wordt.

Zo komen we samen tot een optimaal resultaat volgens de internationale ISO-12647 standaard!

 

Onze mensen.
Samen met mijn collega's adviseer ik u graag over het drukwerk dat wij u kunnen leveren; van aanvraag tot verzending.
Lees meer
De 4 voordelen van het Sublima raster.
Bij De Groot – grootsgedrukt.nl werken we met Sublima rastertechnologie. Wij zetten de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje.
Lees meer
Constante kleuren in printwerk.
In kleine oplage laten printen wordt nu nog aantrekkelijker door constante kleuren in het eindresultaat volgens ISO-12647.
Lees meer