Een duurzame toekomst voor drukwerk: De Groot - grootsgedrukt.nl zet zich in voor het milieu

Wist u dat papier één van de meest recyclebare materialen is die er bestaat? Het kan tot wel 25 keer worden gerecycled voordat het zijn kwaliteit verliest. Maar,  doen meer dan alleen recyclen. Bij De Groot - grootsgedrukt.nl zijn we ons als drukkerij bewust van onze verantwoordelijkheid voor het milieu. We proberen onze negatieve invloed op de natuur te beperken. Zo compenseren we onze CO2-uitstoot. Dit doen we door te investeren in projecten die bijdragen aan duurzame energieproductie door middel van windmolens in Taiwan.

Ook dichter bij huis investeren we in groene energie. Onze nieuwbouwhal (2022) voorzien we van ruim 600 zonnepanelen, waarmee we een deel van de nodige elektriciteit opwekken. Verder wordt de hal verwarmd door warmtepompen, wat veel duurzamer is dan traditionele verwarmingsmethoden.

Productieproces

In ons productieproces zetten we ook stappen. We werken met steeds minder chemicaliën. Zo hebben we ons IPA-verbruik weten terug te brengen. IPA, ofwel Isopropylalcohol, wordt gebruikt om de eigenschappen van het schoonmaakwater te optimaliseren. Maar de stof zelf is niet goed voor de gezondheid van de mens. In 2022 verbruikten we slechts 3,47%. Dat is lager dan de norm van de duurzaamheidseis van 5%. Bovendien hebben we ons inktverlies weten te reduceren tot slechts 5,84% per kilogram drukwerk, dat is veel lager dan het gemiddelde in de branche van 15,2%.

Tot slot streven we naar minder water- en wasmiddelenverbruik en werken we voortdurend aan het verminderen van ons papierverlies. Hoewel we ons bewust zijn van onze impact op het milieu, zijn we ook trots op onze inzet voor duurzaamheid. Door ons te richten op het verminderen van onze negatieve invloed op het milieu, kunnen we samen bouwen aan een betere toekomst voor ons allemaal.

Milieucijfers 2022

Bekijk alle milieucijfers van De Groot - grootsgedrukt.nl 2022

 

Mix van de hoogste kwaliteit en goede persoonlijke contacten
Een mix van de hoogste kwaliteit van drukwerk én prettige persoonlijke contacten; dat bracht Danielle en Dennis Kil bij De Groot - grootsgedrukt.nl. De Amsterdamse ondernemers bre
lees verder
De Watersnoodramp haarscherp op papier
Peter Egge, oprichter van uitgeverij Watermerk werkt met het motto ‘Als je het doet, doe je het goed.’ In ruim 20 jaar gaf hij tientallen boeken uit. Bijna allemaal gedrukt bij
lees verder
Bouw van de Rapida106 X 8+L | Timelapse
Onze nieuwe Koenig & Bauer Rapida 106X-8+L SW4 SPC ALV2 telt acht druktorens, een keertrommel, een laktoren én is ruim twintig meter lang.
Bekijk video